Web Analytics Made Easy - Statcounter

از اعتبار انداختن قرارداد الکترونیکی بین وکیل و موکل به عنوان تنها مبنای قضاوت، عملا ضمانت اجرای این بند از مصوبه قانون بودجه 99 از بین رفته و مسیر فرارمالیاتی وکلا همچنان هموار باقی خواهد ماند.

به گزارش خبرنگار  اقتصادی خبرگزاری فارس، طبق بند 8 الحاقی به تبصره 6 لایحه بودجه سال 99، وکلا و کارشناسان دادگستری موظف به ثبت الکترونیکی قراردادهای مالی خود در سامانه پیش‌بینی شده توسط قوه قضاییه شده بودند که در صورت بروز اختلاف بین وکیل و موکل این قرارداد الکترونیکی به صورت انحصاری مبنای قضاوت قرار می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل بند الحاقی 8 به شرح زیر است:

«به استناد مواد 103 و 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی به منظور افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از طریق ابطال تمبر مالیاتی، قوه قضاییه مکلف است ظرف مدت یک ماه پس از تصویب این قانون، سامانه قرارداد الکترونیک تنظیم قرارداد الکترونیکی بین وکیل و موکل را راه‌اندازی کند.

از زمان راه‌اندازی این سامانه تمام افراد فعال در کسب و کارهای حقوقی اعم از مشاوران و وکلای عضو مراکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و کانون‌های وکلای دادگستری موظفند، قراردادهای مالی خود با موکل را در این سامانه ثبت و تنظیم نمایند. شناسه یکتای صادر شده برای هر قرارداد توسط سامانه قرارداد الکترونیک مبنای شناسایی وکیل در سامانه خدمات قضایی به منظور استخراج اطلاعات مالی مندرج در قرارداد و ابطال تمبر مالیاتی خواهد بود. از زمان راه‌اندازی سامانه قرارداد الکترونیک مبنای قضاوت محاکم در زمان بروز اختلافات میان وکیل و موکل اطلاعات درج شده در قرارداد الکترونیک است.

پس از تصویب این بند در کمیسیون تلفیق، شورای نگهبان این بند از قانون بودجه 99 را مخالف شرع دانست. در این راستا ذیل بند الحاقی 8 تبصره 6 مبنا قرار دادن اطلاعات درج شده در قرارداد الکترونیک به عنوان مبنای قضاوت محاکم در زمان بروز اختلافات بین وکیل و موکل به صورت انحصاری مغایر موازین شرع تشخیص داده شد و برای اصلاح به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شد.

کمیسیون تلفیق نیز بنابر نظر شورای نگهبان تغییراتی در این بند از بودجه اعمال کرد که این تغییرات عملا هدف از این بند از بودجه که برای جلوگیری از فرارمالیاتی وکلا بود را عقیم کرده و از کارکرد انداخت. طبق این تغییرات در بند الحاقی 8 عبارت «کسب و کارهای حقوقی» حذف گردید و همچنین عبارت «از زمان راه‌اندازی سامانه قرارداد الکترونیک، مبنای قضاوت محاکم در زمان بروز اختلافات میان وکیل و موکل اطلاعات درج شده در قرارداد الکترونیک است» به عبارت «قوه قضاییه مکلف است ضمن بررسی صحت موارد اعلامی در صورت اثبات شرعی دریافت هرگونه وجه مازاد بر مبلغ درج شده در سامانه، علاوه بر الزام وکیل به پرداخت معادل وجوه با اموال مازاد به موکل، راسا اقدام به تعلیق فعالیت وکیل متخلف  برای مدت سه سال نماید» اصلاح شد.

در نتیجه از اعتبار انداختن قرارداد الکترونیکی بین وکیل و موکل به عنوان تنها مبنای قضاوت، عملا ضمانت اجرای این بند از مصوبه قانون بودجه 99 از بین رفته و مسیر فرارمالیاتی وکلا همچنان هموار باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: قوه قضاییه وکیل بودجه قانون سامانه قرارداد الکترونیک قرارداد الکترونیکی بین وکیل و موکل قانون بودجه 99 مبنای قضاوت راه اندازی درج شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۰۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»

امتداد - پوریا خاوری، مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲ با برگزاری ۲۴۱ مجمع الکترونیک با سامانه «دیما» شاهد افزایش سه برابری تعداد برگزاری این مجامع در بازار سرمایه بودیم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد به نقل ازروابط عمومی سپرده‌گذاری مرکزی، پوریا خاوری اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۸ مجمع به صورت الکترونیک برگزار شد که این عدد در مقایسه با سال ۱۴۰۲ بیش از سه برابر رشد را نشان می‌دهد.

حضور بیش از ۱۵ هزار سهامدار در مجامع الکترونیک

مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۴ سهامدار از طریق درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک «دیما» در مجامع ناشران شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده برای مجمع شرکت «کشت و صنعت پیاذر» با ۱۴۸۶ نفر و پس از آن شرکت «معدنی و صنعتی چادر ملو» با ۱۴۶۱ شرکت کننده بود.

همچنین، از ابتدای راه اندازی این درگاه تاکنون ۵۰ هزار و ۵۴۵ سهامدار با استفاده از سامانه «دیما» در مجامع ناشران به صورت الکترونیکی شرکت کرده‌اند.

درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک در یک نگاه

درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما»، جهت سهولت دسترسی کلیه سهامداران به مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک مهیا شده و این سامانه با بهره گیری از فناوری های نوین، بدون محدودیت های جغرافیایی، امکان برگزاری در بستری امن را برای سهامداران فراهم کرده است.

مزایای سامانه دیما

بهره‌گیری از بستر سجام جهت احراز هویت سهامداران، شفافیت بالا به واسطه رأی‌گیری الکترونیکی، امکان حضور نهادهای نظارتی در مجامع به روش الکترونیکی، حضور همزمان سهامداران در چند مجمع، امکان پرسش و پاسخ میان سهامداران و هیات رئیسه مجمع و وجود تالار گفت و گو جهت تعاملات بین سهامداران از مزایای سامانه «دیما» به شمار می‌رود.

لازم به ذکر است؛ سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آن ها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه فنی و تخصصی کاربری سامانه تیر الکترونیک e_TIR در تهران
  • افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»
  • توضیحات وکیل بابک زنجانی از احتمال آزادی او
  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه
  • آزادی مشروط در انتظار بابک زنجانی؟
  • بابک زنجانی آزاد هم می‌شود؟/ توضیحات وکیل
  • کوهپایه زاده: بابک زنجانی امکان بهره‌مندی از «آزادی مشروط» را دارد
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند